Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2007

Γιατί ??






Ποιό μυαλό συνέλαβε αυτή την τραγωδία ? Ποιά χέρια προξένησαν αυτήν την καταστροφή ? Κάηκαν άνθρωποι, κάηκαν ζώα, εξαφανίστηκαν περιουσίες, χωριά ολόκληρα... Άνθρωποι εκλιπαρούσαν στα κανάλια της τηλεόρασης να πάει ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα αεροπλάνο, να τους γλυτώσει για να μην καούν σαν τα ποντίκια, υπερήλικες μαζεμένοι σε εκκλησίες να περιμένουν τη βοήθεια του Θεού άνθρωποι να κλαίνε στην τηλεόραση και να ουρλιάζουν, άνθρωποι χωρίς την περιουσία τους για την οποία δούλευαν μια ολόκληρη ζωή. Πρόσφυγες..

Βοηθήστε μας έλεγε αυτή η γυναίκα και η φωνή της έσπαγε τα σωθικά μου.. Βοηθήστε μας έλεγαν στις τηλεοράσεις.. καιγόμαστε.. ενώ την ίδια στιγμή 3 αεροπλάνα και οχήματα της πυροσβεστικής που θα μπορούσαν να ειναι χρήσιμα για να σωθούν ζωές πετούσαν πάνω απο την Αρχαία Ολυμπία για να μην καούν τα αρχαία. Προτεραιότητα ? Υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξικό κανενός απο αυτούς που υποθετικά "συντόνιζαν" ?

Ποιός καταδίκασε αυτούς τους ανθρώπους που κάηκαν ? Ποιός διαλέξε αν θα μείνεις χωρίς την μάνα σου, τον πατέρα σου, τα παιδιά σου, τα ζωντανά σου, την περιουσία σου, το σπίτι σου ? Ποιός θα πει και τι σ'αυτόν τον άνθρωπο που έχασε τη μάνα του, τη γυναίκα του και τα 4 παιδιά του ? Ποιός μπορεί να κατηγορήσει ποιόν ? Ποιό κράτος υπήρξε και που ?

Οι φλόγες εξαφάνισαν ότι υπήρξε στο πέρασμά τους. Σαν να μην υπήρξε ποτέ.. Ολοκληρωτική καταστροφή. Όλεθρος.. Και ακόμη καίγονται χωριά, άνθρωποι απανθρακωμένοι βρίσκονται σε σπίτια που ακόμη δεν έχει κανείς πλησιάσει. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και τις επόμενες ώρες κάτι μου λέει πως θα αυξηθεί δραματικά. Γιατί ? Γιατί έγιναν όλα αυτά ? Γιατί γίνονται ακόμη ??

Την Τετάρτη στη συγκέντρωση θα είμαι κι εγω.. Για τις ζωές που χάθηκαν, για τον πόνο, την οργή, την αγανάκτηση, και θα κουβαλάω μαζί μου εκείνο το Γιατί, εκείνο που είναι σφηνωμένο μέσα στο μυαλό μου, κάτω απο τη γλώσσα μου, μπροστά απο κάθε σκέψημου..








Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2007

ΑΜ ΜΠΑΚ !!!


ΑΜ ΜΠΑΚ !!!



Δωράκι φωτογραφία απο το κινητό μου ενός Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο Υ ηλιοβασιλέματος..